2500 forskere vil have vidtrækkende reformer af landbrugsstøtten

En øget intensivering af landbruget hænger sammen med tab af biodiversitet, skriver 2500 forskere i et brev til Europa-Parlamentet. De opfordrer til en grundlæggende reform af landbrugsstøtten for at løse problemerne.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Europa-Parlamentets landbrugsudvalg og miljøudvalg har modtaget et brev fra mere end 2500 forskere i hele EU, hvor forskerne opfordrer til "at handle på videnskaben og at skabe en vidtrækkende reform af EU's landbrugsstøtte."

Det skriver onlinemediet Euractiv.

Forhandlingerne om en reform af landbrugsstøtten er i gang, og forskerne opfordrer til, at EU i den nye landbrugsstøtte bruger penge på at genskabe biodiversitet i stedet for at støtte fabrikslandbrug.

Ifølge mediet er det dog uklart, hvordan man i praksis skal sikre, at den kommende landbrugsstøtte hjælper til at forbedre miljøet. Et forslag er, at man satser på øget brug af teknologier som sensorer, satelitter og droner.

Mange steder har landbruget dog været langsomt til at adoptere de nye teknologier, og hos interesseorganisationen Ifoam EU, der advokerer for økologisk produktion, advarer man ifølge Euractiv mod at tro, at teknologiske løsninger er det eneste, der skal til for at løse problemet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også