PolicyWatch

Morten Helveg kæmper for havvind i Nordsøen

Det danske europaparlamentsmedlem gør klar til at føre kampagne for havvinden i Nordsøen og Østersøen.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

"Vi skal have åbnet Kommissionens øjne for, hvor stort potentialet er i både Nordsøen og Østersøen. Vi kan blive Nordeuropas svar på sheikerne i Mellemøsten. Vi skal være havvindens sheiker," siger Morten Helveg Petersen til Børsen.

Her fortæller han, at han har skrevet et brev til de tre kommende EU-kommissærer, Timmermans, Simson og Sinkevicius, hvor han foreslår, at der skal oprettes regionale koordinationscentre for Nordsøen og Østersøen. Ydermere påpeger han, at der skal laves konkrete planer for, hvor der kan bygges havmølleparker, hvor strømmen skal føres i land, og hvordan den skal komme videre til forbrugerne.

Og der er behov for at arbejde hurtigt. For selvom 2050 umiddelbart er fjern fremtid, så er der brug for 20 gange så meget havvind, som der er i dag, mener Morten Helveg Petersen. Derfor skal landene arbejde sammen i stedet for, at hvert land arbejder med sin egen nationale energiplan.

Det vil dog ikke være helt let at få alle med i den båd, da f.eks. Polen i et dokument har krævet, at den nye klimaplan, Green Deal, skal kobles til forhandlingerne om EU’s nye syvårige budget, samt at der skal flere penge i den klimafond, der giver kompensation til de regioner, der er mest afhængig af fossile brændstoffer.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier