EU åbner for mere amerikansk oksekød

Trods trusler om ny amerikansk told på en række forskellige europæiske produkter, har Europa-Parlamentet torsdag besluttet at løfte importen af amerikansk oksekød.
Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

Trusler, forslag og resolutioner fyger konstant mellem de to stridende toldparter på hver deres side af Atlanterhavet, men torsdag var indeholdt det gode nyheder for især amerikanske kødproducenter og landmænd.

Ifølge Reuters har et markant flertal i Europa-Parlamentet besluttet, at give de amerikanske producenter adgang til en større del af den samlede importkvote på i alt 45.000 ton i 2020.

Som vedhæng til den positive aftale kommer den med en resolution, som opfordrer amerikanerne med præsident Donald Trump i front til at fjerne toldsatser på europæisk stål og aluminium og en tilbagetrækning af en trussel om at pålægge told på europæiske biler.

Den europæiske importkvote på non-gmo-oksekød blev oprindelig indført i 2009, men efter indblanding fra WTO har det i en række år været muligt andre oksekødseksporterende lande at byde ind. Det har over årene betydet, at den amerikanske andel er faldet fra 100 pct. til 30 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også