PolicyWatch

Danmark melder sig til tremandsklub i kamp for klimaet

Irland, Sverige og Danmark vil klimaforandringer til livs med samarbejde i nyt klimaforum.

Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

Danmark skal arbejde tættere sammen med Sverige og Irland om klimaspørgsmål.

Det er meldingen i forbindelse med et EU-topmøde i Bruxelles torsdag.

De tre lande har indgået et partnerskab kaldet forum for klimahandling. Det skal bestå af landenes ministre, embedsmænd og eksperter.

Landene vil i forummet dele "information, idéer og bedste praksis" med hinanden og udvikle fælles løsninger i kampen mod klimaforandringer.

"Vores plan for klimahandling skal tage højde for bedste praksis og ny udvikling i videnskaben, teknologien og samfundet. Det er her, at samarbejde kommer ind, og derfor vil det nye forum være vigtigt," siger den irske premierminister, Leo Varadkar, i en skriftlig udtalelse. 

Et formål er desuden at opfordre andre lande til handling mod global opvarmning på et europæisk niveau.

Det er i tråd med den danske strategi om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030, lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S).

"Jeg er enig med den svenske statsminister og den irske premierminister. Vi skal styrke vores fælles læring, når det kommer til klimaforandringerne," siger hun i en skriftlig kommentar.

Oprettelsen af klimaklubben sker på baggrund af møder mellem landenes regeringschefer tilbage i oktober, fordi alle tre lande "står over for lignende udfordringer som følge af klimaforandringerne".

Frederiksen afviser krav fra østlande for at støtte 2050-mål

Aftale om EU-standard for grønne investeringer falder sammen 

Mere fra PolicyWatch

Presset jysk havn overtages af kommune

Gældsplagede Hanstholm Havn overgår nu fra at være en selvstyrehavn til en kommunal havn. Ifølge TV Midtvest står kommunen dermed over for et kassetræk til havnen på i alt 175 mio. kr. ved udgangen af 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier