PolicyWatch

Skotsk leder vil gå langt for at stemme om løsrivelse

Skotland vil overveje alle muligheder, hvis regeringen blokerer Skotlands ønske om at stemme om løsrivelse.

Nicola Sturgeon og Det Skotske Nationalparti sikrede sig torsdag i sidste uge 47 ud af de 59 skotske pladser i parlamentet. | Foto: RUSSELL CHEYNE/REUTERS / X02429

Skotland er klar til igen at stemme om løsrivelse fra Storbritannien.

Sådan lyder det klare budskab torsdag fra den skotske leder Nicola Sturgeon fra Det Skotske Nationalparti (SNP).

Hun tilføjer, at hun vil "overveje alle muligheder", hvis premierminister Boris Johnson og den britiske regering forsøger at blokere hendes ønske.

"Jeg får ofte stillet spørgsmålet: "Hvad vil du gøre, hvis Boris Johnson siger nej?". Som jeg har sagt før, så vil jeg overveje alle rimelige muligheder for at sikre Skotlands ret til selvbestemmelse."

Sturgeon og SNP fik et godt valg, da briterne for en uge siden var i stemmeboksen. Her sikrede partiet sig 47 ud af de 59 pladser til parlamentet, som der kæmpes om i Skotland.

Umiddelbart efter varslede Sturgeon en afstemning om løsrivelse.

Skotterne sagde senest nej til at blive løsrevet fra Storbritannien i 2014. 55 procent sagde nej, mens 45 procent sagde ja.

Siden da har Storbritannien dog stemt for at forlade EU.

Det er en beslutning, som et flertal af skotterne er uenige i og derfor har løsrivelsesbevægelsen igen fået vind i sejlene.

Britisk regering vil med lov kræve brexit inden for et år

Boris Johnson bringer mulighed for hårdt brexit tilbage med lovforslag 

Mere fra PolicyWatch

Tvivl om finansiering bag forskningsfradrag

Regeringen vil finansiere en forhøjelse af forsknings- og udviklingsfradraget med en sanering af erhvervsstøtteordningerne. Men det lader sig ikke nødvendigvis gøre, lyder det fra Erhvervsstyrelsens tidligere direktør og De Konservatives finansordfører Rasmus Jarlov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier