Hård brexit-bagkant skaber usikkerhed

"Der er god grund til at spænde sikkerhedsbæltet," mener den britiske cheføkonom Andrew Goodwin.
Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Storbritannien, der fredag ved midnat udtræder af EU, har afsat blot 11 måneder til at forhandle og implementere en handelsaftale med unionen.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Med Storbritanniens udtrædelse er usikkerheden nu på sit højeste, nu hvor forhandlingerne mellem EU og Storbritannien skal forhandles på plads. Forhandlinger, der ifølge britisk lovgivning skal være færdigforhandlet inden årets udgang.

"Der er god grund til at spænde sikkerhedsbæltet. Nok har såvel EU som Storbritannien erklæret viljen til at forhandle en vidtrækkende frihandelsaftale for både varer og tjenesteydelser, men det synes uforeneligt med den meget snævre tidsfrist, der er fastsat fra britisk side," siger Andrew Goodwin, der er britisk cheføkonom i Oxford Economics, ifølge Jyllands-Posten Erhverv.

Oxford Economics ser blot en chance på 20 pct. for, at der kan nås til enighed og implementeres en handelsaftale inden for et år, mens rådgivningskoncernen spår, at der er 50 pct. sandsynlighed for, at forhandlingerne forlænges. De resterende 30 pct. er risikoen for, at forhandlingerne bryder sammen.

Storbritannien vil med udtrædelsen blive anset som et tredjeland, lyder det fra EU's Ministerråd. Bliver der ikke indgået en handelsaftale, betyder det, at landet i stedet vil være underlagt de handelsforhold, som Verdenshandelsorganisationen, WTO, har fastsat.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også