EU klar med udkast til handelsaftale med Storbritannien

Forhandlinger om det fremtidige forhold mellem EU og Storbritannien fortsætter trods udbrud af coronavirus.
Foto: Francois Walschaerts/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Francois Walschaerts/AFP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

EU's chefforhandler, Michel Barnier, har fredag sendt EU's udkast til en mulig handelsaftale mellem EU og Storbritannien til EU-Parlamentet og EU-landene.

"Vi har sendt et udkast til et nyt partnerskab mellem EU og Storbritannien til Europa-Parlamentet og Rådet (EU-landene red.) til drøftelse."

"Det viser, at et ambitiøst og omfattende fremtidigt forhold er muligt," skriver Barnier på Twitter.

Parterne havde planlagt at mødes i London til anden forhandlingsrunde den 18. til 20. marts, men udbruddet af coronavirus har fået Storbritannien og EU til at aflyse det fysiske møde i London.

I stedet vil parterne finde en alternativ måde at gennemføre forhandlingerne på alligevel - eventuelt med videokonference, skriver parterne i en pressemeddelelse.

Storbritannien forlod EU 31. januar med en overgangsperiode til årets udgang. Det betyder, at briterne fortsat følger EU's regler og er en del af det indre marked frem til 2021.

Derfor skal aftalen om det fremtidige forhold være på plads ved årets udgang. EU-Kommissionen har dog understreget, at aftalen skal være klar i oktober, hvis der skal være tid til ratifikation og oversættelse.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også