Danmark går enegang: Sundhedsskadelige fluorstoffer forbydes

Fra 1. juli bliver pap, mad- og bagepapir med tilsatte fluorstoffer forbudt i Danmark.

Danmark går enegang i EU på området for fluorstoffer og indfører et forbud, som betyder, at der fra 1. juli ikke længere må være fluorstoffer i indpakningspapiret til fastfood, muffinforme, mad- og bagepapir.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Fødevareministeriet.

"Fluorstoffer kan vandre over i vores mad, og den risiko vil jeg ikke acceptere. Derfor får vi nu et dansk forbud mod fluorstoffer, som træder i kraft 1. juli. Jeg mener, at stofferne udgør et alvorligt problem, og vi kan derfor ikke vente på EU-regulering," udtaler fødevareminister Mogens Jensen (S).

Ved tidligere test foretaget af Fødevarestyrelsen i 2015 og 2018 blev der fundet fluorerede forbindelser i knap halvdelen af en række emballageprodukter af pap og papir. Det var som oftest i burgerpapir, muffinforme og poser til mikroovnspopcorn, der havde det højeste indhold.

"Når vi finder sundhedsskadelige og miljøfarlige stoffer i næsten halvdelen af analyserne, er der for mig som minister ingen anden vej end at skride til forbud. Jeg har noteret mig, at fødevareerhvervet har taget godt imod beslutningen, for der findes andre løsninger end de fluorerede stoffer," siger Mogens Jensen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også