Johnson og EU-chefer vil give den en skalle i sommerferien

Storbritannien og EU er enige om, at der er brug for fornyet momentum i træge forhandlinger.
Foto: POOL/VIA REUTERS / X80003
Foto: POOL/VIA REUTERS / X80003
AF RITZAU

Snart er halvdelen af tiden gået, og resultaterne er sparsomme fra de løbende skilsmisseforhandlinger mellem EU og Storbritannien.

Mandag holdt parterne et møde på topniveau med deltagelse af den britiske premierminister, Boris Johnson, på den ene side og de øverste EU-chefer på den anden.

Efterfølgende har de udsendt en fælles erklæring. Heri hedder det, at de vil skrue op for blusset i juli.

"Parterne er enige om, at det er nødvendigt med fornyet momentum,2 hedder det.

Storbritannien forlod EU i januar. Parterne har aftalt en overgangsperiode indtil udgangen af i år. Det var planen, at de skulle blive enige om det fremtidige forhold - herunder en handelsaftale - i løbet af disse 11 måneder.

EU-regler gælder fortsat for briterne i overgangsperioden. Johnson gentog på mødet, at det skal være slut efter nytår. Storbritannien ønsker ingen forlængelse af overgangsperioden.

"Parterne tager Storbritanniens beslutning om ikke at bede om en forlængelse til efterretning. Overgangsperioden udløber derfor 31. december 2020 i overensstemmelse med udtrædelsesaftalen," hedder det.

Det er hensigten, at briterne og EU-landene i den kommende tid vil forsøge at nå til en fælles forståelse af, hvordan principperne for en aftale kan se ud.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også