PolicyWatch

8 ud af 10 danskere: Dansk økonomi vinder på EU's fri bevægelighed

En netop offentliggjort meningsmåling fra Europa-Kommissionen viser, at et meget stort flertal af danskerne mener, at den fri bevægelighed inden for EU er til fordel for Danmark.

Foto: Thomas Borberg

Det er en fordel for dansk økonomi, at det er muligt for EU’s borgere at bo og arbejde på tværs af landegrænserne i EU. Det viser resultaterne af en rundspørge til 1.005 danskere, der netop er offentliggjort af Europa-Kommissionen.

I alt svarer 79 procent af de adspurgte danskere, at de er enige i, at den fri bevægelighed inden for EU generelt er til fordel dansk økonomi. 17 procent er uenig. Mens 4 procent svarer 'ved ikke'. Det skriver erhvervsmediet DI Business.

Dansk Industris europapolitiske chef Anders Ladefoged mener, at målingen er et godt nyt.

"Den er positivt, at så stort et flertal af danskerne mener, at den fri bevægelighed er til gavn for dansk økonomi. Der er heller ingen tvivl om, at det både for de danske virksomheder og for Danmark samlet set er en fordel, at EU’s borgere kan bo og arbejde i hele EU," siger han til DI Business.

Fri bevægelighed giver milliardgevinst

Danskernes positive opfattelse af den fri bevægelighed stemmer godt overens med en analyse gennemført af Dansk Arbejdsgiverforening (DA) i foråret 2019. Analysen viste, at EU-borgere, der arbejder i Danmark, alene i 2018 var med til at løfte Danmarks bruttonationalprodukt (BNP) med 81 milliarder kroner.

Ifølge Anders Ladefoged fra DI nyder hele Danmark gavn af de økonomiske gevinster.

"Den fri bevægelighed gør blandt andet, at virksomhederne kan få medarbejdere med de helt rette kompetencer og at danskere kan få international erfaring og oplevelser i udlandet. Det styrker virksomhederne, og det styrker Danmark," siger han.

Europa-Kommissionens måling er gennemført i perioden fra den 27. februar til den 5. marts – altså umiddelbart før coronakrisen førte til, at Danmark blev lukket ned. Målingen er dog først lige blevet offentliggjort.

Målingen viser, at det i EU som helhed er 84 procent, der mener, at den fri bevægelighed har været til gavn for deres hjemlande.

(artiklen af videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Dansk Industri)

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier