PolicyWatch

EU vedtager cyber-sanktioner mod hackere fra Rusland, Kina og Nordkorea

EU har enstemmigt vedtaget de første konkrete sanktioneringer under EU’s cybersanktionsregime.

Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix

Tre enheder og seks enkeltpersoner fra Rusland, Kina og Nordkorea er blevet ramt af de første sanktioner under EU's cybersanktioneringsregime, der blev etableret i maj 2019. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

"Cyber-angreb er en reel, alvorlig og daglig trussel mod Danmark. Derfor er det afgørende, at vi står sammen i EU og nu for første gang aktiverer vores fælles cybersanktionsregime," udtaler udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i pressemeddelelsen.

"Vi vil ikke acceptere at cyberspace bliver det vilde vesten, og vi vil slå hårdt ned på ondsindede aktører for at modvirke, at de begår nye angreb. Det er sanktionerne et klart bevis på," fortsætter han.

Sanktionerne indebærer indefrysning af pengemidler og økonomiske ressourcer i EU, indrejseforbud og et samhandelsforbud over for de pågældende personer og enheder.

Danmark har arbejdet aktivt for, at cybersanktionsregimet bliver taget i brug, står der i pressemeddelelsen, hvor også forsvarsminister Trine Bramsen (S) udtaler sig:

"Dagligt er der forsøg på cyberangreb rettet mod danske virksomheder og myndigheder. Cybertruslen vokser hastigt i disse år. Det stiller krav til vores cyberforsvar herhjemme, og at vi samarbejder tæt ned vores allierede," udtaler forsvarsministeren og fortsætter:

"Cybersanktionerne er et eksempel på det. Og det er min forventning, at vi kommer til at se mange flere af den type tiltag de kommende år."

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier