Tyskland holder liv i brexitaftale

Ifølge Tysklands EU-minister er hånden stadig udstrakt mod Storbritannien fra EU's side.
Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Fra tysk side forlyder det mandag aften, at der fortsat er håb om en en brexit-aftale mellem Storbritannien og EU.

"Hånden er udstrakt fra EU's side, Vi ønsker fortsat at få en aftale i stand, der er god for begge sider af Kanalen," siger Tysklands EU-minister, Michael Roth," ifølge AFP.

"Masser af politiske velvilje, kreativitet og tempo" er ifølge han de vigtige ingredienser for at få en aftale til at glide ned, og han tilføjer, at forhandlerne "arbejder dag og nat for en god løsning".

Tyskland, der netop nu har formandsskabet i EU frem til den 31. december, har flere gangeopfordret til udholdenhed, så længe en aftale stadig ligger på forhandslingbordet.

Den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, sagde tidligere mandag, at forhandlingerne skal fortsætte "så længe en aftale er mulig".

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, og Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, havde ellers sat søndag som deadline for at nå frem til en aftale.

Men i går kom der en fælles erklæring fra dem, hvori de fremhævede, at det var det mest "ansvarlige" at fortsætte forhandlingerne, selv om det er sent i processen.

Der blev ikke oplyst om en eventuel en ny deadline for, hvornår en aftale skal være på plads.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også