PolicyWatch

EU's chefforhandler giver Boris Johnson ultimatum om fiskeri

Det kan bringe Barnier på kollisionskurs med Johnson, der torsdag sagde, at forhandlingerne vil mislykkes, hvis ikke EU bløder op på fiskerispørgsmålet ifølge Bloomberg.

Foto: POOL/REUTERS / X80003

EU’s chefforhandler Michel Barnier har angiveligt advaret Storbritanniens premierminister Boris Johnson om, at han skal acceptere begrænsningerne på adgangen til EU’s indre marked for at få større kontrol over fiskeriet. Eller have udsigt til ingen handelsaftale. Det skriver Bloomberg.

Ifølge Bloomberg beskrev Boris Johnson torsdag forhandlingerne som ”blokerede”, hvilket fik Barnier til at sige, at en aftale kan nås, hvis begge parter gør en reel indsats.

Men i en tale til Europa-Parlamentet fredag var Barnier, ifølge Bloomberg, mere klar omkring ultimatummet til briterne: Adgangen til EU’s indre marked er betinget af, at britisk farvand holdes åbent for fiskere fra EU.

Det kan bringe Barnier på kollisionskurs med Johnson, der torsdag sagde, at forhandlingerne vil mislykkes, hvis ikke EU bløder op på fiskerispørgsmålet, skriver Bloomberg.

"Hvis Storbritannien vil afskære adgangen til disse farvande for europæiske fiskere, på ethvert givet tidspunkt, så må EU fastholde sin ret til at reagere eller kompensere ved at justere betingelserne for produkter, især fiskeriprodukter, til det indre marked," sagde Barnier fredag, ifølge Bloomberg.

Storbritannien forlod EU 31. januar i år. Men parterne havde forinden via en skilsmisseaftale aftalt en overgangsperiode, som udløber 31. december. Herefter vil briternes exit få tydelig effekt.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier