PolicyWatch

EU-lande godkender handelsaftale med Storbritannien

Handelsaftalen mellem EU og Storbritannien er nu godkendt, skriver Bloomberg (opdateret).

Foto: FRANCOIS WALSCHAERTS/AFP/Ritzau Scanpix

EU-landene har nu godkendt EU's handelsaftale med Storbritannien.

Det skriver Bloomberg.

Juleaftensdag nåede Storbritannien og EU efter ti måneders forhandlinger til enighed om aftalen. Mandag kom EU’s ambassadører med en foreløbig godkendelse af brexit-aftalen, og tirsdag aften er aftalen så endelig som ventet blevet godkendt.

I et tweet skriver Sebastian Fischer, der ifølge Bloomberg, er talsmand for den tyske regering i Bruxelles, at EU-medlemslandene har givet det endelige grønne lys til aftalen, og at næste skridt er, at EU og Storbritannien underskriver aftalen den 30. december.

Underhuset i det britiske parlament i London skal også stemme om aftalen. Det ventes at ske den 30. december, oplyste Underhuset i et tweet i sidste uge.

"Formanden for Underhuset har på anmodning fra regeringen indvilget i at genindkalde Huset klokken 9.30 den 30. december, så medlemmerne kan debattere aftalen og vedtage den som del af det britiske lovværk," fremgår det af tweetet fra den 24. december.

Briterne forlader EU's indre marked og toldunion den 31. december.

Tirsdag sagde EU's chefforhandler Michel Barnier, at den indgåede aftale er ”en lettelse” og understregede samtidig, at der stadig er nogle elementer, som skal defineres om det fremtidige forhold mellem EU og Storbritannien.

Den største julegave: Brexitaftalen er milliarder værd for danske sværvægtere

EU-midler skal være plaster på danske fiskeres brexit-sår 

Mere fra PolicyWatch

Folkemødet henter ny direktør

Foreningen Folkemødet har ansat en ny direktør, der har en omfattende karriere i internationale hjælpeorganisationer bag sig - senest en direktørpost i Mellemfolkeligt Samvirke.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier