PolicyWatch

Regeringen presser på for at få EU til at købe flere vacciner

I flere lande er der kritik af, at EU ikke har købt så mange vacciner, som landene har ønsket.

"Vi har ikke vacciner nok nu. Det er en nøgtern konstatering. Og vi kan se, at et land som Isreal har vaccineret flere end alle EU-lande. Men det er svært for mig at sige, om det skyldes en forkert strategi fra EU," siger Mette Frederiksen til kritikken i andre lande af, at EU har indkøbt for få vacciner. | Foto: Philip Davali

Den danske regering presser på for, at EU skal købe mere vaccine, siger Mette Frederiksen.

"Køb, køb, køb. Det er vores budskab. Der skal ikke mangle ressourcer til at købe vaccine," siger statsminister Mette Frederiksen.

I flere lande er der kritik af, at EU ikke har købt så mange vacciner, som landene har ønsket.

Danmark mangler vacciner, men der er ikke planer om at gå uden om EU-samarbejdet og købe egne vacciner, siger statsminister Mette Frederiksen.

"Vi har ikke vacciner nok nu. Det er en nøgtern konstatering. Og vi kan se, at et land som Isreal har vaccineret flere end alle EU-lande. Men det er svært for mig at sige, om det skyldes en forkert strategi fra EU," siger Mette Frederiksen til kritikken i andre lande af, at EU har indkøbt for få vacciner.

Også Storbritannien, der netop er trådt ud af EU, har i kraft af egen vaccine vaccineret markant flere borgere end EU-landene.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier