PolicyWatch

Forsikringsselskab dropper Nord Stream 2

Amerikanske sanktioner presser nu også schweiziske Zurich Insurance Group ud af sit arbejde med gasrørledningen.

Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix

Projektselskabet Nord Stream 2 AG bliver nødt til at finde et andet selskab til at forsikre gasforbindelsen Nord Stream 2. Således har Zurich Insurance Group afvist den opgave, eftersom selskabet stod til at blive ramt af amerikanske sanktioner.

Det skriver mediet Euractiv.

USA vil med en ny stribe sanktioner ramme de europæiske selskaber, som arbejder på at etablere forbindelsen mellem Rusland og Tyskland. USA argumenterer for, at Tyskland vil gøre sig for afhængig af russisk gas, og at Rusland kan bruge den nye ledning til at presse sine nabolande. Derudover har amerikanerne selv store interesser i at eksportere LNG (flydende, nedkølet naturgas) til Europa.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Trump-administrationen fortalt de relevante selskaber, at der ville komme en sidste strafrunde, inden den nye Biden-administration tager over.

En kilde oplyser over for Euractiv, at Zurich Insurance har været et ud af cirka 20 forsikringsselskaber involveret i det konsortium, der bakker op om Nord Stream 2. Selskabet har afvist at kommentere historien, men siger til Euractiv, at det er "dedikeret til fuldt ud at overholde alle gældende sanktions-bestemmelser".

Flere har meldt sig ud

Tidligere på måneden kom det frem, at norske DNV GL ikke længere ønsker at certificere ledningen, som det ellers var planlagt. Også danske Rambøll har ifølge Politiken forladt projektet efter at have gjort sig lignende overvejelser.

Som EnergiWatch løbende har beskrevet, har Nord Stream 2 AG siden fredag kunnet genoptage arbejdet i dansk sektor. Her mangler der at blive lagt hhv. 69,2 og 49,6 kilometers rør på de to ledninger A og B.

Projektet var sat i stå mellem december 2019 og december 2020 på grund af de amerikanske sanktioner. Men nu har selskabet bag forbindelsen lavet en plan for, hvordan fartøjet Fortuna kan lægge de manglende rør i først Danmark og dernæst Tyskland.

Nord Stream har en værdi af 11 mia. dollar (68 mia. danske kr.) og er styret af Gazprom med investeringer fra de fem europæiske energiselskaber Wintershall Dea, Shell, Uniper, Omv og Engie.

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

 

Nord Stream 2 ventes på plads i Danmark før sommer 

Energistyrelsen bekræfter dansk åbning for Nord Stream 2

Tyskland vil oprette fond for at gennemføre Nord Stream 2 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier