Lobbyist: Europæisk branche vinder på lukning af dansk minkindustri

Selvom europæisk avlere er kede af at se danske kolleger lukke ned, kommer det andre europæiske lande til gode, at den danske minkbranche er lukket ned, mener lobbyist.
Foto: Alexandros Avramidis/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Alexandros Avramidis/Reuters/Ritzau Scanpix

Den enes død, den andens brød.

Sådan kan man godt udlægge teksten, hvis man kigger på vinderne af, at de danske politikere har lukket den danske minkbranche ned efter udbrud af coronavirus.

For det er de europæiske avlere, der vinder på, at minkavl i Danmark ser ud til at være en saga bort. Det mener lobbyist Mette Lykke Nielsen fra Sustainable Fur i et interview med Altinget.

"De europæiske avlere vinder, fordi produktionerne bliver mindre, og fordi de ikke længere har de danske kvalitetsskind at konkurrere med. Der er nogle andre, der rykker frem i bussen og står med den bedste kvalitet nu. Så ja, jeg tror faktisk mest, det bliver de europæiske avlere og måske også i USA og Canada, at man kommer til at se gevinsten. Dem, der efterspørger dyrevelfærdscertificeret skind, kan kun få det i Europa, USA og Canada. Og det er generelt den vej, efterspørgslen går. Folk vil gerne have, at det er dyrevelfærdscertificeret," siger hun.

Sustainable Fur er en praraplyorganisation for branchens interessenter.

Efter en politisk aftale, der giver rammerne for kompensation til de danske minkavlere og følgeindustri, venter nu taksation på de enkelte bedrifter, der endelig skal afgøre, hvor stor kompensation den enkelte avler skal få.

Efter aften blev præsentere har både branche og rådgivere påpeget en række huller i osten i aftalen. Det gælder blandt andet loftet på skindprisen, som rådgivere mener kan koste avlerne millioner.

(Denne artiklen er udgivet af vores søstermedie, AgriWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også