PolicyWatch

Danske Bank og Nykredit: EU’s grønne regulering bliver en "game changer"

EU's nye bæredygtige finansregulering er langt mere ambitiøs end tidligere ESG-initiativer. Det bliver en stærkere kraft i markederne, og den vil flytte milliarder over i bæredygtige investeringer, lyder det fra Danske Bank og Nykredit.

Foto: Jens Dresling

Fra og med i dag, onsdag 10. marts, skal banker, pensionsselskaber og investeringsforeninger offentliggøre, hvor bæredygtige deres investeringsprodukter er. Dermed bliver der for alvor taget hul på implementeringen af EU’s nye bæredygtige regulering af finanssektoren. Og det bliver en "game changer", lyder det fra Nykredit og Danske Bank.

De to finanskoncerner vurderer, at EU's handlingsplan, som den nye regulering er en del af, vil få væsentligt mere gennemslagskraft end tidligere bæredygtighedsinitiativer og eksisterende regulering, og at den vil kanalisere milliarder over i bæredygtige investeringer som følge af den nye regulering.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier