PolicyWatch

DI forventer stor eksportgevinst af EU-penge: "Det er en ny Marshall-hjælp"

Danmark står til at kunne hente 11 mia. kr. årligt i ekstra eksport, når pengene fra EU-landenes milliardstore hjælpepakke kommer ud i medlemslandene.

"Når jeg ser i min historiebog, er de ord, der falder mig ind, at det er en ny Marshall-hjælp. Det er ekstremt, ubegribeligt store summer efter en ubegribeligt stor europæisk og global krise," siger DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, til Børsen. | Foto: Miriam Dalsgaard

Når EU's hjælpepakker, på hvad der svarer til 5587 mia. kr., rulles ud, står dansk erhvervsliv til at hente 66 mia. kr. i ekstra eksportgevinst, mener Dansk Industri, der har regnet på tallene, skriver Børsen.

"Når jeg ser i min historiebog, er de ord, der falder mig ind, at det er en ny Marshall-hjælp. Det er ekstremt, ubegribeligt store summer efter en ubegribeligt stor europæisk og global krise," siger DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, til mediet.

I alt står Danmark til at kunne hente årligt 11 mia. kr. i ekstra eksport over seks år, og DI vurderer, at flere projekter i EU står til at blive så store, at kun få danske virksomheder selv vil kunne løfte dem.

Dog tror DI på, at omtrent 60 pct. af ordrerne i Danmark fra EU-projekterne vil blive som underleverandører, hvilket gør det muligt for de mange danske små og mellemstore virksomheder at byde ind.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier