PolicyWatch

Tysk erhvervsliv kritiserer haltende digitalisering

Industrisammenslutningen kritiserer, at Tyskland halter håbløst bagefter resten af EU, når det handler om digitalisering af den offentlige sektor, skriver avis.

"Den tiltagende kløft mellem den digitale udrustning i det offentlige og de private virksomheder bliver et stadig mere alvorligt problem i forhold til at være et attraktivt at drive virksomhed," siger Russwurm, formand for industrisammenslutning i Tyskland. | Foto: Malte Ossowski/AP/Ritzau Scanpix

Tysk erhvervsliv forlanger betydeligt mere fart på digitaliseringen af de offentlige myndigheder.

Der skal ske en radikal forandring, lyder kravet mandag i en skriftlig erklæring fra den tyske industrisammenslutning, Bundesverband der Deutschen Industrie – BDI.

Coronaepidemien har meget tydeligt udstillet de svagheder, der allerede eksisterede i forvejen.

"Myndighederne var utilstrækkeligt forberedt og i vidt omfang fuldkommen utilstrækkelig udrustet. Sammenlignet med andre EU-lande halter Tyskland langt bagefter, skriver BDI.

Som formand for den digitale branches interesseorganisation, Bitkom, ønsker også Achim Berg en omfattende indsats.

"Alle har set og mærket det forsømte under epidemien. Sundhedskontorerne forsøger stadig at afdække smittekæder med telefaxer, sender fysiske breve til mennesker, som kan være smittet, ligesom hjemmearbejde alt for ofte er et fremmedord i den offentlige sektor," forklarer Achim Berg.

Industrisammenslutningen kræver, at tidssvarende, teknisk udstyr får øverste prioritet sammen med digitale processer, ligesom sundhedsmyndighederne skal bindes sammen digitalt.
Sammenslutningen påpeger, at hjælpepakker under coronakrisen kunne være fordelt markant hurtigere og mere effektivt med en fungerende, digital administration.

"Politikerne skal hurtigst muligt ændre kurs og fjerne forhindringer. Det gælder på alle felter lige fra skoler over folkeregistre til tidsbestillinger og vaccinepas," forklarer Siegfried Russwurm, der er formand for industrisammenslutningen.

Efter hans overbevisning er konsekvent, digital administration forudsætningen for at være konkurrencedygtig i det 21. århundrede.

"Den tiltagende kløft mellem den digitale udrustning i det offentlige og de private virksomheder bliver et stadig mere alvorligt problem i forhold til at være et attraktivt at drive virksomhed," mener Russwurm.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier