PolicyWatch

Finans Danmark opfordrer til at brede nye grønne EU-definitioner ud

Investorer er i centrum for nye bæredygtige definitioner på blandt andet boliger, som Europa-Kommissionen fremlagde onsdag. Hvis det står til Finans Danmark, skal kriterierne bredes ud, så de også dækker udlån.

Valdis Dombrovskis, ledende næstformand for Europa-Kommissionen, og Mairead McGuinness, kommissær for finansielle tjenesteydelser, finansiel stabilitet og kapitalmarkedsunionen, præsenterede den nye taksonomi i Bruxelles onsdag. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Europa-Kommissionen præsenterede onsdag sit bud på, hvilke projekter og initiativer der kan kalde sig grønne – den såkaldte taksonomi.

Taksonomien opstiller også rammer for, hvilke bygninger der kan gå under betegnelsen grøn. Men de grønne definitioner gælder kun for investorer og ikke for de enkelte udlån til byggeri.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Europas vindindustri vil forbyde vinger på lossepladsen

Med udsigt til omkring 25.000 ton pensionerede møllevinger i 2025 – og det dobbelte fem år senere – vil vindbranchen have EU til at indføre forbud mod deponi og støtte udvikling i nye løsninger. Danske politikere skal tage stilling til mulig import af brugte vinger, siger Wind Denmark.

Debat: Fortsat fintech-vækst kræver bedre adgang til talent

TALENTTØRKE I FINTECH: Det går godt for dansk fintech – faktisk så godt, at branchen er i akut mangel på flere medarbejdere med de rigtige kompetencer. En mangel, som truer den fortsatte vækst. Det kræver derfor fælles løsninger og politisk handling for at sikre forsat udvikling af fintech i Danmark, skriver Copenhagen Fintech Policy Forum i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier