PolicyWatch

Wind Denmark frygter for stramme EU-krav til grøn brint

Lækket EU-papir lægger op til stram regulering af den grønne brint, og det får vindbranchen til at frygte uhensigtsmæssig stopklods for teknologien.

Jan Hylleberg . | Foto: Wind Denmark

Et EU-læk med krav til grøn brint kan blive en hæmsko for, at teknologien for alvor får fat til brug i dansk og europæisk transport. Det frygter brancheorganisation Wind Denmark, hvor direktør Jan Hylleberg siger til Børsen, at man først og fremmest bakker op om ideen med fælles EU-kriterier.

"Vi er om nogen optagede af, at brint i fremtiden skal være baseret på vedvarende energi. Så det skal vi have styr på. Men samtidig skal det også være et system, der kan fungere – og helst fungere på tværs af lande, markeder og sektorer," siger Jan Hylleberg til Børsen.

Det lækkede EU-papir foreskriver bl.a., at der kun må produceres grøn brint baseret på nyopførte energianlæg, f.eks. nye sol- eller vindparker. Dertil kommer, at hvis et nyt brintanlæg skal drives på strøm fra en vindpark, skal de to anlæg sættes i drift inden for 12 måneder. Noget der kan give store forsinkelser, da det tager kortere tid at udvikle elektrolyseanlæg end vindmølleparker, lyder det fra Wind Denmark.

Dertil skal man hvert 15. minut kunne dokumentere, at et elektrolyseanlæg, der producerer brint, er drevet af vedvarende energi – et krav, der i dag er umuligt at indfri i Danmark, fordi vi afregner strøm på timebasis, skriver Børsen.

Brint- og vindorganisationer flytter sammen

Mere fra PolicyWatch

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier