PolicyWatch

M&A-advokat: Nye danske screeningsregler er dårligt nyt for startups

Danmark er med ny screeningsordning gået meget længere, end det har været nødvendigt i forhold til EU, mener M&A-advokat. Især for iværksætterselskaber kan det blive problematisk.

M&A-advokat og partner i Magnusson, Nikolaj Juhl Hansen, mener, at nye regler for screening og godkendelse af udenlandske investeringer er problematiske. | Foto: Magnusson

Det kan blive kostbart for danske iværksættervirksomheder, at et stort flertal i Folketinget har vedtaget nye regler for screening og godkendelse af udenlandske investeringer. Det vurderer M&A-advokat og partner i Magnusson i København, Nikolaj Juhl Hansen, over for KapitalWatch.

Problemet er ifølge advokaten, at de nye regler etablerer "grænsebomme" for udenlandske investeringer og specielle økonomiske aftaler inden for en lang række sektorer, der, selvom de kommer fra andre EU-lande og uanset størrelse, skal godkendes fremover.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier