PolicyWatch

EU's udenrigsministre holder krisemøde om Israel-Gaza konflikt

På baggrund af det store antal af civile blandt de dræbte og sårede holder EU's udenrigsministre krisemøde.

"Vi vil koordinere og drøfte, hvordan EU bedst kan bidrage til få stoppet volden," skriver EU's udenrigschef, Josep Borrell. | Foto: POOL/REUTERS / X80003

EU's udenrigsministre mødes tirsdag til et krisemøde om den israelsk-palæstinensiske konflikt, oplyser EU's udenrigschef, Josep Borrell.

"På baggrund af den tiltagende eskalering af konflikten mellem Israel og Palæstina og det uacceptable store antal af civile blandt de dræbte og sårede, indkalder jeg EU's udenrigsministre til et ekstraordinært møde tirsdag," siger Borrell og tilføjer:

"Vi vil koordinere og drøfte, hvordan EU bedst kan bidrage til få stoppet volden," skriver Josep Borrell på Twitter søndag.

EU's udenrigschef har tidligere manet til ro i og omkring Østjerusalem.

"Situationen med hensyn til udsættelser af palæstinensiske familier er noget, der giver alvorlig bekymring. Sådanne handlinger er ulovlige ifølge folkeretten og vil kun øge spændingerne," sagde han tidligere på ugen.

I Frankrig har regeringen i en appel til Israels leder, Benjamin Netanyahu, sagt, at magtanvendelse bør være proportional.

"Vi siger meget klart, at der må være proportioner i magtanvendelsen fra de israelske myndigheders side," hed det tidligere på ugen i en udtalelse fra den franske viceudenrigsminister, Jean-Baptiste Lemoyne.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier