PolicyWatch

Flere EU-lande arbejder for blødere krav til bankers kapital

Danmark får ifølge Financial Times selskab af store EU-lande som Tyskland og Frankrig i en gruppe, der vil forsøge at opbløde de kapitalkrav, som ventes at blive en del af Basel III-regler.

Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

En række europæiske lande herunder Frankrig, Tyskland, Danmark og Luxembourg arbejder for at bløde op på de Basel III-krav, som EU-Kommissionen ventes at præsentere til efteråret. Det skriver Financial Times med henvisning til kilder involveret i arbejdet.

Ifølge mediet går landenes arbejde bl.a. på at bløde op på det såkaldte gulvkrav, som sætter et minimum for, hvor meget kapital europæiske banker skal holde. Derudover er der fokus på udregningen af kreditrisiko ved udlån. I bl.a. Norden er interne modeller, hvor banker selv beregner kreditrisikoen for tab på udlån, udbredte, mens der lægges op til, at banker fremover skal bruge en standardmodel, når risikoen skal fastsættes.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Hvert eneste skib skal udarbejde en ny årlig CO2-opgørelse til EU

En gang om året skal hvert enkelt skib, der anløber en europæisk havn, udarbejde en plan over udledningen af drivhusgasser. Hvis skibet f.eks bruger vind, tæller det på positivkontoen. ShippingWatch kan afsløre hovedindholdet af EU's plan for grønne brændstoffer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier