PolicyWatch

Ny rapport: 744 EU-milliarder har ikke gjort landbrug mere grønt

Der bruges flere penge på klimatiltag, hvis effekt er tvivlsom, end på effektive tiltag, siger EU-revisorer.

"Vi fandt, at 100 milliarder i den fælles landbrugspolitik (CAP) øremærket klimatiltag havde ringe effekt på landbrugets udledninger, som ikke er ændret i nogen betydelig grad siden 2010," siger EU-revisor Viorel Stefan i rapport om den fælles landbrugspolitik. (Arkivfoto) | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mens EU's medlemslande for tiden ikke kan enes med EU-Parlamentet om prioriteringen af klimaet i den kommende landbrugspolitik, landede der mandag en EU-rapport med et klart budskab: Over 100 mia. euro, altså 744 mia. kr., til klimatiltag i den seneste landbrugspolitik "har ikke gjort landbruget mere klimavenligt".

Det skriver Den Europæiske Revisionsret (ECA), som har stillet skarpt på perioden 2014 til 2020 med input fra alle 27 medlemslande. Revisionsretten har til opgave at se på, om EU-penge bruges korrekt og effektivt, så de fælles mål opnås godt og omkostningseffektivt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier