PolicyWatch

Vicedirektør i ECB ser snarligt løft af bankernes udbytteloft

Om en måned forventer ECB at tage en ny beslutning om, hvorvidt bankere skal opfordres til at holde igen med udbytterne eller ej. Og loftet for, hvornår de skal holde igen, kan blive hævet, lyder det fra en vicedirektør i banken.

ECB har hovedkvarter i Frankfurt. | Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS / X00446

Den Europæiske Centralbank kan snart løfte udbytteloftet for bankerne takket være en solid økonomisk genrejsning oven på coronakrisen. Det er meldingen fra ECB's vicedirektør, Luis de Guindos, onsdag ifølge Reuters.

"Hvis tempoet i den økonomiske aktivitet fortsætter, som vi estimerer, så vil denne anbefaling helt klart før eller siden forsvinde," lyder det fra de Guindos.

ECB venter at træffe en afgørelse om, hvorvidt anbefalingen om udbytter og tilbagekøb skal sløjfes, 23. juli.

Centralbanken har foreløbig bedt eurozonens banker om at begrænse udbytter og aktietilbagekøb indtil udgangen af september, men har også ved tidligere lejligheder indikeret, at restriktionerne vil blive løftet, medmindre de økonomiske udsigter forværres, skriver Reuters.

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier