PolicyWatch

Löfvens tredje regering er fyldt med gamle kendinge

Den svenske regering er den samme som før den politiske uro, der begyndte for over to uger siden.

Statsminister Löfven har fredag præsenteret sin "nye gamle" regering, som er uden nye ministre. | Foto: 11950 Ali Lorestani // TT/TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN

Der er ingen nye navne i den regering, som Sveriges statsminister, Stefan Löfven, fredag har præsenteret.

Det var ventet, at der ville være få eller ingen ændringer. Og udfaldet blev altså det sidste af de to muligheder.

Det er tredje gang, at en regering med Löfven i spidsen tiltræder. Den første var efter magtskiftet i 2014. Den anden var i januar 2019 efter lange regeringsforhandlinger efter valget i 2018.

"Det er lige så vigtigt nu," siger Löfven om arbejdet forude.

Mere specifikke detaljer om regeringens politiske retning bliver præsenteret efter sommeren, når Sveriges parlament, Riksdagen, åbner igen den 14. september.

Hele regeringen skal til kongen og kronprinsessen, hvorefter de formelt tiltræder.

Löfven fratrådte posten som statsminister efter en tillidsafstemning i Riksdagen 21. juni. Men onsdag blev han efter flere uger med politisk uro i Sverige på ny godkendt som statsminister.

Sverige blev for over to uger siden kastet ud i politisk kaos, da venstrefløjspartiet Vänsterpartiet sammen med oppositionspartierne udtrykte mistillid til Stefan Löfven som statsminister ved en afstemning i Riksdagen.

Derfor skulle han enten udskrive nyvalg eller gå af. Han gik af, og derefter fik Moderaternas leder, Ulf Kristersson, mulighed for at forsøge at danne en borgerlig regering.

Men han måtte sande, at der ikke var nok opbakning til en sådan. Derfor røg initiativet tilbage til Stefan Löfven, som altså nu igen er tilbage på posten og har præsenteret sin "nye gamle" regering.

Löfven får grønt lys til at danne ny regering i Sverige

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier