PolicyWatch

Den Europæiske Centralbank tager hul på udvikling af digital euro

"Vores mål er at sikre, at borgere og virksomheder i en digital alder kan få adgang til den sikrest mulige type penge," siger ECB-chef Christine Largarde.

Chef for Den Europæiske Centralbank, Christine Largarde. | Foto: POOL/REUTERS / X80003

Den Europæiske Centralbank, ECB, har onsdag taget det første skridt mod at skabe en digital udgave af euro.

Det sker som følge af en stigende efterspørgsel efter digital valuta, der kan konkurrere det stigende marked for kryptovalutaer, skriver Reuters.

Den øverste ledelse i ECB, det såkaldte governing council, gav onsdag sin godkendelse til, at projektet kan sættes i gang og undersøges. Arbejdet forventes at vare 24 måneder, hvorefter det skal tage tre år at implementere den digitale valuta.

"Vores mål er at sikre, at borgere og virksomheder i en digital alder kan få adgang til den sikrest mulige type penge: centralbank-penge," siger Christine Largarde, chef for ECB, ifølge Reuters.

I praksis forventes den digitale euro ikke at fungere meget anderledes end de penge, borgere benytter i dag. Men i stedet for at have penge hos en kommerciel bank, kan man have en konto direkte hos centralbanken, skriver mediet.

Finans Danmark advarer mod digitale valutaer fra centralbanker

EU-Kommissionen og ECB vil undersøge mulighederne for digital euro 

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier