PolicyWatch

EU kommer med krav om samme oplader til mobiltelefoner

Ifølge EU skal mobilproducenter fremover fremstille den samme oplader til alle telefoner. EU-Kommissionen er nu klar med forslag på området, skriver Reuters.

Foto: Ida Munch/MAG

I september vil EU-Kommissionen præsentere et forslag, der betyder, at alle opladere til mobiltelefoner skal have samme stik, skriver Reuters ifølge Berlingske.

Forslaget har været diskuteret længe, men ifølge Reuters kilder er EU altså nu snart klar til at komme med forslaget, som særligt Apple har opponeret imod.

Mens Apple bruger et lightning-kabel i deres opladere til iphones, bruger opladere til Android-telefoner et USB-C-kabel.

I januar i år stemte et flertal af EU-Parlamentet for et krav om én opladertype, og her lød begrundelsen, at man ville tage hensyn til både miljøet og brugervenligheden.

Sjælden enighed i EU-Parlamentet: Giv os én mobil-oplader

Ny Huawei kan oplade andre telefoner 

Mere fra PolicyWatch

Fødevareminister vil fra det nye år afskaffe elitesmileyen

Smileyordningen skal til afstemning i Folketinget i håb om at gøre den mere tilgængelig for forbrugeren, hvilket betyder et fokus på takeaway-markedet og et farvel til flere smileyer. Forliget, der ligger bag lovforslaget, møder dog kritik fra flere fronter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier