PolicyWatch

Venstre vil have afklaret nye EU-regler for statsstøtte til energisektoren

EU's kommende retningslinjer for statsstøtte til energisektoren giver anledning til overvejelse, om udligningsordningen skal afvikles inden årsskiftet, siger Venstres Carsten Kissmeyer. SF er omvendt overbevist af ministerens redegørelse.

Venstres energiordfører Carsten Kissmeyer (th.) vil have undersøgt, om de kommende retningslinjer for statsstøtte giver plads til udligningsordningen. | Foto: Jens Dresling

Er det i strid med EU's statsstøtteregler, når nettilslutningen af vindmøller og solceller finansieres over finansloven?

Det har såvel industrien som en række energiordførere sat spørgsmålstegn ved, efter EnergiWatch mandag beskrev en intern mail fra sidste sommer. Her skrev Udenrigsministeriets energipolitiske rådgiver i Bruxelles på baggrund af en samtale med en person i EU's konkurrenceenhed, at "nettilslutning, som finansieres direkte af staten, omfattes ikke af statsstøtteregningslinjer, dvs. udligningsordningen".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier