PolicyWatch

Restaurantskole køber lokale råvarer og undgår EU-udbud

I et forsøg på at ændre sit fødevaresystem og bringe flere mindre, lokale leverandører i spil har Hotel- og Restaurantskolen i Valby besluttet at gå alternative veje med sit årlige offentlige indkøb af fødevarer.

Eleverne på Hotel og Restuarantskolen i Valby skal arbejde med råvarer, når de er bedst. Derfor har skolen indgået aftaler med mindre leverandører, der f.eks. arbejder med varer i sæson. | Foto: Lasse Kofod/Ritzau Scanpix

I stedet for at finde én storleverandør, der kan levere alle fødevarer til den billigste pris, forsøger Hotel- og Restaurantskolen nu at gå en helt anden vej i et offentligt indkøb, der på grund af en størrelse på over 1,6 mio. kr. normalt ville skulle i EU-udbud.

"Normalt siger en leverandør: Fortæl mig hvad I vil have, så skaffer jeg det et sted i verden. Vores nye små leverandører siger: I skal have det her, for det er i sæson og derfor godt lige nu. Eller de siger: I får det her, for det er det, vi har fået i nettet i dag, som det er tilfældet med vores nye fiskeleverandør, Fiskerikajen, der køber fisk, der er fisket efter naturskånsomme metoder," fortæller Martin Petersen, der som købmand på Hotel- og Restaurantskolen har ansvaret for at købe varer hjem til skolen og undervisningslokalerne i Valby.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier