PolicyWatch

EU-Kommissionen vil ikke kræve lavere fartgrænser

Selvom danske og europæiske politikere ser positivt på muligheden for at nedsætte hastighedsgrænserne i byområder til 30 km/t, afviser Europa-Kommissionen. Der er "ingen intentioner" om indgreb, siger talsperson til MobilityWatch.

Det er stadig op til de enkelte lande at bestemme hastighedersgrænser i byerne, lyder det fra EU-Kommissionen, selvom man er enig i, at for høj fart giver alvorlige ulykker. | Foto: Jens Dresling

BRUXELLES – Trods bred opbakning hos Europa-Parlamentet kommer der ikke til at være tale om regulering i EU-regi, hvis fartgrænserne i by- og beboelsesområder skal sænkes.

Sådan lyder meldingen fra Europa-Kommissionen, som over for MobilityWatch afviser at ville stille et direktiv-forslag, som på længere sigt vil kunne pålægge medlemslandene, herunder Danmark, at sænke hastighedsbegrænsningerne i byzoner.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Piloter og kabineansatte hos SAS i oprør

SAS har ændret produktionsmodellen og etableret nye selskaber. Derfor må piloter og kabinepersonale søge ledige job med ringere vilkår. Piloterne tager nu SAS i Arbejdsretten.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier