PolicyWatch

EU-Kommissionen vil ikke kræve lavere fartgrænser

Selvom danske og europæiske politikere ser positivt på muligheden for at nedsætte hastighedsgrænserne i byområder til 30 km/t, afviser Europa-Kommissionen. Der er "ingen intentioner" om indgreb, siger talsperson til MobilityWatch.

Det er stadig op til de enkelte lande at bestemme hastighedersgrænser i byerne, lyder det fra EU-Kommissionen, selvom man er enig i, at for høj fart giver alvorlige ulykker. | Foto: Jens Dresling

BRUXELLES – Trods bred opbakning hos Europa-Parlamentet kommer der ikke til at være tale om regulering i EU-regi, hvis fartgrænserne i by- og beboelsesområder skal sænkes.

Sådan lyder meldingen fra Europa-Kommissionen, som over for MobilityWatch afviser at ville stille et direktiv-forslag, som på længere sigt vil kunne pålægge medlemslandene, herunder Danmark, at sænke hastighedsbegrænsningerne i byzoner.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier