PolicyWatch

Vestager åben for støtte til produktion af mikrochips

Støtte til erhvervslivet er en balancegang, siger Vesterager under fremlæggelsen af EU's opdaterede konkurrencepolitik. Her åbner hun blandt andet for støtte til produktion af mikrochips.

Margrethe Vestager, EU's konkurrencekommissær, vil ikke afivse støtte til produktion af microchips. | Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, åbner nu for støtte til en produktion af mikrochips inden for EU. Det skriver Børsen.

Lande som Frankrig og Tyskland ønsker på flere punkter at tage kampen op mod USA og Kina, mens flere andre lande frygter, at store regelændringer vil kunne skade det indre marked.

Men reglerne er fleksible, lød det fra Vestager under præsentationen af EU's opdaterede konkurrencepolitik, der derefter pegede på mikrochips som et eksempel.

"I dag ligger 10 pct. af produktionen af mikrochips i Europa. For 40 år siden var det halvdelen. Og der er virksomheder i alle medlemslande, der har behov. Derfor vil jeg mene, det kan forsvares, at landene investerer mere - på faste betingelser," sagde hun ifølge Børsen.

Tyskland er et af de lande, der konkret har meldt ud om chipproduktion, da den tyske økonomiminister Peter Altmaier for nylig udtalte, at Tyskland gerne vil smide penge på bordet, hvis nogen ville etablere chipproduktion inden for EU.

"Adgang til den nødvendige mængde mikrochip vil blive et konkurrenceelement for alle succesfulde økonomier i verden i de kommende år. Vi må handle nu, hvis vi skal beholde vores teknologiske suverænitet," sagde Peter Altmaier.

Tyskland melder sig ind i chipkrise-krigen 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier