PolicyWatch

EU-sanktioner rammer hviderussisk og syrisk flyselskab

Femte runde af sanktioner er på vej mod Hviderusland. Et syrisk flyselskab rammes for at flyve migranter nordpå.

Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix

EU-landene er blevet enige om en femte omgang af sanktioner mod Hviderusland. Det oplyser unavngivne diplomater til nyhedsbureauerne dpa og AFP.

De nye sanktioner er rettet mod 17 enkeltpersoner og 11 virksomheder eller organisationer.

Blandt dem er ifølge kilderne det hviderussiske flyselskab Belavia og det syriske flyselskab Cham Wings. Sanktionerne ventes formelt vedtaget torsdag, oplyser kilder til dpa.

EU beskylder Hvideruslands præsident, Aleksandr Lukasjenko, og hans styre for at have bragt migranter til grænsen mod Polen og Litauen.

Her skal hviderussiske soldater have forsynet dem med værktøj og opfordret dem til at klippe grænsehegnet i stykker.

Ifølge EU forsøger Lukasjenko at lægge pres på EU ved at sende tusinder af migranter mod grænsen. Det er angiveligt som hævn for de sanktioner, EU tidligere har indført mod landet.

I forvejen er 166 forskellige personer og institutioner i Hviderusland underlagt sanktioner fra EU's side. Blandt dem er Lukasjenko selv og to af hans sønner.

De nyeste sanktioner er indført på grund af striden om de tusindvis af migranter, der har lagt pres på grænserne til Polen og Litauen.

Tidligere har EU indført sanktioner på grund af Lukasjenko-styrets meget hårde kurs over for de demonstranter, der sidste år protesterede over det valg, som han - ifølge de officielle tal - vandt.

I Washington siger en kilde i Det Hvide Hus onsdag aften dansk tid, at også USA's regering "meget snart" vil præsentere nye sanktioner mod Hviderusland. Det er koordineret med EU, oplyser kilden til AFP.

Nye sanktioner mod illegal indvandring kan lukke transportselskabers europæiske forretning  

Pres for EU-sanktioner mod selskaber der flyver migranter til Minsk 

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier