PolicyWatch

Flere lande lukker ned: Branchedirektør vil have testkrav frem for nedlukninger

Rejsebranchen oplever allerede 20-30 pct. afbestillinger, lyder det fra branchedirektør i DI TRansport Michael Svane, der opfordrer til fælles front i EU og testkrav frem for nedlukninger.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Onsdag og torsdag har EU's stats- og regeringschefer været samlet til topmøde, blandt andet med covid-19 og rejseregler på dagsordenen, mens flere lande lukker for turister som følge af den igangværende smittebølge.

Branchedirektør i DI Transport, Michael Svane, appellerer over for Børsen til, at man fra EU's side går efter ens rejseregler, selvom han frygter, at det ikke ender sådan.

Samtidig peger Svane på, at rejsebranchen allerede oplever omkring 20-30 pct. afbestillinger, og at testkrav er at foretrække frem for nedlukninger og karantæne.

“Vi kan langt hen ad vejen godt leve med coronapas og test, selvom det selvfølgelig også dæmper aktiviteten. Men hvis man for alvor begynder med forbud og karantænekrav, så er det et meget stærkt indgreb. Vi har set tidligere i pandemien, at det dræber rejselysten,” siger Svane til Børsen.

Sverige vil kræve coronapas af danskere ved indrejse

EU-chefer vil overvinde vaccinetøven i kampen mod Omikron 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier