PolicyWatch

Dansk EU-parlamentsmedlem skal lede affaldsforhandlinger

Pernille Weiss, de konservatives enlige medlem af Europa-Parlamentet, får afgørende forhandlingsrolle i den kommende revision af EU's affaldsforordning.

Pernille Wiis Weiss er en dansk sygeplejerske, iværksætter og politiker, som er medlem af Europa-Parlamentet for Det Konservative Folkeparti. | Foto: Rasmus Degnbol

Det bliver en dansker, der får det afgørende initiativ, i den kommende revision af EU's forordning om transport af affald. Forordningen regulerer transport af affald over landegrænser, både inden for EU og mellem EU og tredjelande.

Pernille Weiss (K) skal – som medlem af parlamentets miljø- og sundhedsudvalg ENVI – forhandle revisionen med de øvrige beslutningstagere i den såkaldte trilog mellem parlament, ministerråd og Kommission. Dermed indtager Pernille Weiss den afgørende rolle som rapporteur, eller ordfører, på revisionen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

EU: Bankers negative renter er umiddelbart efter bogen

EU-Kommissionen vurderer umiddelbart, at det ikke er i strid med reglerne, at danske banker opkræver negative renter på basale betalingskonti. I sidste ende er skal domstolene afklare, om negative renter er efter reglerne. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier