PolicyWatch

Danmark har Europas højeste forbrugerpriser

De danske priser for varer og tjenester ligger 40 procent højere end gennemsnittet i EU, viser en liste over forbrugerpriser i EU.

Foto: Martin Lehmann/Politiken

Høj skat og moms har placeret Danmark på en førsteplads på listen over lande med verdens højeste forbrugspriser. Ifølge listen betaler danskerne 40 pct. mere for varer og tjenester end gennemsnittet i de øvrige EU-lande. Det skriver Børsen på baggrund af en ny opgørelse over forbrugerpriser i EU i 2020.

Danmark deler førstepladsen med Irland. Kun EFTA-landene Schweiz og Island har et prisniveau, der er endnu højere.

Opgørelsen fra DST viser, at de danske fødevarepriser ligger 21 pct. over EU-gennemsnittet, hvor tallet lød på 50 pct. i 2016.

"Når priserne ikke stiger hurtigere herhjemme, skal det blandt andet ses i lyset af den hårde konkurrence på det danske dagligvaremarked, og fordi råvarekomponenten af priserne generelt fylder mindre i de priser, de danske forbrugere møder, end i resten af EU. Den eneste type fødevarer, som danskerne kan få billigere end i resten af Europa, er kød, der i 2020 var 4,3 pct. billigere end EU-gennemsnittet," siger Louise Aggerstrøm Hansen, chefanalytiker i Danske Bank.

Arla og Danish Crown er blandt de største CO2-udledere 

Brexit-forhandler gik i protest mod politik

Investorer holder færøsk lakseselskab i stramt greb 

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier