PolicyWatch

Gazprom i Tyskland ransaget - mistanke om at priserne er pumpet op

EU’s antitrust har mistanke om, at Gazprom ulovligt har presset priserne op i Europa.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

EU’s antitrust har ransaget russiske Gazproms tyske kontorer torsdag, på en mistanke om at den russiske energigigant ulovligt har presset priserne op i Europa. Det skriver AFP.

Ifølge nyhedsbureauet har Europa-Kommissionen oplyst, at de uanmeldte inspektioner fandt sted tirsdag ”i lokalerne hos flere virksomheder i Tyskland, der er aktive inden for forsyning, transmission og opbevaring af naturgas”.

To kilder, der er bekendt med sagen, oplyser, at et af målene for ransagningen var Gazprom, der er anklaget for at udløse en energikrise i EU.

Gazprom har ingen kommentarer til sagen, skriver AFP.

EU indfører handelsforbud mod russiske olieselskaber

Forsker ser Nord Stream 2 som symbol på alt det, der gik galt

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier