EU er klar med yderligere 500 mio. euro til Ukraine

EU er klar til at føje yderligere 500 mio. euro i våbenstøtte til den milliard euro, der tidligere er givet. NATO har også givet udtryk for øget militær støtte.
EU-præsident Charles Michel bakker op om at tilføje yderligere 500 millioner euro til våbenstøtte til krigsramte Ukraine. | Foto: FREDERICK FLORIN/AFP / AFP
EU-præsident Charles Michel bakker op om at tilføje yderligere 500 millioner euro til våbenstøtte til krigsramte Ukraine. | Foto: FREDERICK FLORIN/AFP / AFP
af ritzau

EU-præsident Charles Michel bakker op om at tilføje yderligere 500 millioner euro til våbenstøtte til krigsramte Ukraine. Det skriver han på Twitter. Beløbet svarer til omkring 3,7 milliarder kroner.

Forslaget om de 500 millioner euro kommer fra EU’s udenrigschef, Josep Borrell.

”Når dette først er godkendt, vil den EU-støtte, der allerede er ydet til militært udstyr til Ukraine, bringes op på 1,5 milliarder (euro red.),” skriver han.

De 1,5 milliarder euro svarer til omkring 11,1 milliarder danske kroner.

I februar og marts i år godkendte Rådet for Den Europæiske Union en støttepakke på 1,0 milliard euro til Ukraines væbnede styrker. Det svarer til omkring 7,43 milliarder kroner.

Når det kommer til våben til Ukraine, blev Nato-landene også torsdag enige om at øge støtten. Det skete i forbindelse med, at landenes udenrigsministre mødtes i Bruxelles.

”NATO-landene vil hjælpe Ukraine med en bred vifte af våbensystemer,” sagde Jens Stoltenberg, forsvarsalliancens generalsekretær.

Før mødet gav Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, klart udtryk for, at landet havde brug for våben. Danmark har tidligere doneret 2700 skulderbårne panserværnsvåben, mens en række andre lande har sendt andre våbentyper til Ukraine.

Torsdag blev de 27 EU-lande desuden enige om den femte sanktionspakke mod Rusland. Den indeholder et stop for import af russisk kul, træ og vodka og andre tiltag, bekræftede diplomater over for dpa.

Dermed tilslutter landene sig EU-Kommissionens plan for nye sanktioner. Vedtagelsen skal forkyndes i EU ’s udgave af statstidende, og det ventes at ske fredag.

EU vedtager en ny sanktionspakke mod Rusland

USA strammer sanktionerne over for Rusland efter Butja

Ukraines ambassadør beder om hjælp til genopbygning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter