PolicyWatch

EU vil finansiere del af energiudspil med salg af CO2-kvoter

Finansminister Nicolai Wammen er uenig i, at der skal sælges CO2-kvoter for at finansiere energiomstilling.

Finansminister Nicolai Wammen (S) | Foto: Jens Dresling

Det overordnede mål er egentlig en hurtigere omstilling til grøn energi i EU. Og dermed et farvel til russisk kul, olie og gas.

Dermed lyder EU-Kommissionens udspil Repower EU umiddelbart som et stort fremskridt for klimaomstillingen. Men en del af finansieringen kommer fra salg af CO2-kvoter.

Dermed risikerer finansieringen at skade klimaet. Derfor siger den danske regering nej til den del af finansieringen af udspillet.

Det siger Finansminister Nicolai Wammen (S) i forbindelse med et møde for EU-landenes finansministre i Bruxelles tirsdag.

”Helt overordnet er det rigtigt vigtigt, at vi får en pakke på cirka 200 milliarder euro, der kan sætte turbo på den grønne omstilling og fremskynde, at vi bliver uafhængige af russisk energi.”

”De cirka 10 procent af finansieringen, der skal foregå via kvoter, synes vi er en rigtig dårlig idé, fordi det kan være med til at underminere klimaindsatsen,” siger Nicolai Wammen.

EU-lovgivere vil genoplive forslag om investordatabase

Analyse: Finansminister Wammen på jagt efter milliarder til SAS-redning hos danske pengetanke

Gasleverandør undrer sig over manglende alternativ til gasledning til Lolland-Falster

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier