EU-lande er enige om niende sanktionspakke mod Rusland

Et nyt langvarigt opgør om sanktioner mod Rusland er slut. EU-lande er enige om den niende sanktionspakke.
Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
af ritzau/reuters

EU-landene er enige om den niende sanktionspakke mod Rusland. Den endelige bekræftelse i form af en skriftlig procedure ventes fredag.

Beslutningen er blevet truffet på et møde for EU-landenes ambassadører. De var samlet, mens EU-landenes stats- og regeringsledere torsdag holdt topmøde i Bruxelles.

”Ambassadørerne er principielt enige om en sanktionspakke mod Rusland som del af EU’s fortsatte støtte til Ukraine. Pakken ventes at blive bekræftet via skriftlig procedure fredag,” skriver det tjekkiske formandskab på Twitter.

Detaljerne om de konkrete sanktioner er endnu ikke offentliggjort. Men pakken ventes at ramme Ruslands droneindustri, begrænse investeringer i russisk mineindustri og indføre sanktioner mod flere russiske individer og juridiske enheder.

Dermed lægger EU op til at udvide sanktionslisten. Den omfatter i forvejen over 1300 personer og juridiske enheder, der har tilknytning til Rusland.

I slutfasen har EU-landene dog kæmpet med at blive enige om mulige lempelser for russisk gødning.

En gruppe af vesteuropæiske lande ønsker at lempe restriktionerne på Ruslands eksport af gødning til tredjelande. Det kan ifølge de vesteuropæiske landene hjælpe lande i Afrika med at undgå hungersnød.

En gruppe af østeuropæiske lande anført af Polen har dog kæmpet for at fastholde den hårdest mulige blokade mod Rusland. Det er nødvendigt for at få stoppet krigen i Ukraine, mener de østeuropæiske lande.

EU’s niende sanktionspakke mod Rusland kan komme torsdag

Nye EU-sanktioner skal hindre Ruslands droneproduktion

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Parlamentet kan kun vedtage eller forkaste EU-Kommissionens delegerede retsakter, der definerer hvad grøn brint er. En gruppe parlamentarikere kræver nu en forkastelse af retsakterne. (Arkivfoto) | Foto: Frederick Florin/AFP/Ritzau Scanpix

Parlamentarikere stikker kæp i EU’s brintplaner

For abonnenter