EU støtter op om prisloft på russisk diesel

Ifølge Bloomberg er flere EU-medlemslande blevet enige om at indføre et prisloft på 100 dollar pr. tønde diesel, der kommer fra Rusland.
Foto: Yves Herman / Reuters / Ritzau Scanpix
Foto: Yves Herman / Reuters / Ritzau Scanpix
Af Marketwire

Flere medlemslande i EU er blevet enige om at indføre et prisloft på 100 dollar per tønde diesel eksporteret fra Rusland til tredjepart for at begrænse russernes indtægter.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder.

Prisloftet bliver koordineret med G7-medlemmer, der ifølge nyhedsbureauet har indikeret, at de kan acceptere niveauet på 100 dollar per tønde diesel.

Risikoen ved at sætte prisen for lavt er, at det kan medføre forsyningsproblemer eller prishop i Europa, lyder det fra G7-partnerne.

Tiltaget er bundet til EU’s eksisterende embargo mod skibsfragtet brændstof fra Rusland.

EU og G7 er samtidig også blevet enige at udsætte en gennemsyn af prisloftet på 60 dollar for russisk råolie indtil marts, skriver nyhedsbureauet. Normalt kigges alle tiltag ellers igennem hver anden måned.

Efter nyheden er prisen for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, faldet til 80 dollar for første gang i tre uger.

Det er tredje handelsdag på stribe, at oliepriserne bakker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Parlamentet kan kun vedtage eller forkaste EU-Kommissionens delegerede retsakter, der definerer hvad grøn brint er. En gruppe parlamentarikere kræver nu en forkastelse af retsakterne. (Arkivfoto) | Foto: Frederick Florin/AFP/Ritzau Scanpix

Parlamentarikere stikker kæp i EU’s brintplaner

For abonnenter