EU-bureaukrati bremser Novozymes' udrulning af alternativ til pesticider

USA får et forspring på markedet for sprøjtemidler, da EU halter bagefter, når det kommer til sagsbehandling, mener Novozymes’ public affairs-chef.
Foto: Pr / Novozymes.
Foto: Pr / Novozymes.

Novozymes står på tærsklen med et biologisk alternativ til pesticider i landbruget, men lang sagsbehandling giver konkurrenterne uden for EU et forspring.

Sådan lyder det fra Novozymes public affairs-chef Peter Steen Mortensen, der kritiserer EUs lange sagsbehandlingstider, der forhindrer koncernen i at stemple ind på et voksende milliardmarked. Det skriver Børsen.

“EU’s Green Deal har et mål om, at brugen af kemiske pesticider skal ned med 50 pct. Det kræver, at landmændene har alternativer. Vi har disse alternativer, men det tager seks til otte år at få dem godkendt,” siger Peter Steen Mortensen til mediet.

Novozymes europæiske fremryk forsinkes af langsomme EU-systemer

EUs Green Deal har en målsætning om at nå målet i 2030, men med den nuværende sagsbehandlingstid kan et alternativ som Novozymes’ ikke nå at blive godkendt.

Sektoren for biosolutions omsatte for 35 mia. kr. i 2020. Ifølge en analyse fra Copenhagen Economics kommer omsætningen til at lyder på 105 mia. kr. i 2030.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også