Sylter regler om digitalisering: EU-Kommissionen fører sag mod Danmark

Handicapvenlig digitalisering lader vente på sig, selvom et EU-direktiv kræver det. EU-kommissionen har åbnet en sag om traktatbrud mod Danmark.
Foto: Thorkild Olesen
Foto: Thorkild Olesen

EU-kommissionen har åbnet en sag om traktatbrud mod Danmark, fordi Danmark ikke er kommet ind i kampen med at implementere handicapvenlig digitalisering, skriver Version2.

Et EU-direktiv, der skulle have været implementeret, skitserer ellers flere områder, hvor det er svært for handicappede at få glæde af digitaliseringen. 

Det gælder blandt andet for e-bøger, hvor Danmark ifølge Dansk Blindesamfund har fravalgt at medtage undervisningsmateriale i fortolkningen af reglerne til gene for svagtseende og blinde studerende. Situationen ærgrer formand for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen.

”Vi bryster os af at være frontløber på digitalisering, men vi er bagud i forhold til at få alle med. Bedre tilgængelighed til produkter og tjenester gavner udover mennesker med handicap også mange andre borgere i vores samfund,” skriver Thorkild Olesen i en mail til Version2.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også