EU-revisorer frygter at EU ikke når klimamål i 2030

Der mangler penge til at opfylde klimamålene i 2030. Også energieffektiviseringen i EU-landene halter.
Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix

EU skal senest i 2030 nedbringe udslippet af drivhusgasser med 55 procent i forhold til 1990-niveauet. Men EU-revisorerne tvivler på, om målet bliver opfyldt. 

Det er hovedkonklusionen i en særberetning, som Den Europæiske Revisionsret offentliggjorde mandag.

Dermed sættes der nu spørgsmålstegn ved, om EU kan indfri de ambitiøse mål på klimaområdet.

”Ikke meget tyder for nærværende på, at de mere ambitiøse EU-mål vil blive omsat til tilstrækkelig handling,” hedder det i særberetningen.

Den Europæiske Revisionsret er Unionens eksterne revisor. Den kan sammenlignes med Rigsrevisionen i Danmark, der holder øje med ministeriernes brug af penge. Den Europæiske Revisionsret holder på sin side øje med, om EU er effektiv og sparsommelig.

EU-revisorerne er især bekymrede for, at der ikke ser ud til at blive afsat finansiering nok til at opfylde 2030-målene. Det er dog ifølge revisorerne især den private sektor, som halter efter. 

Samtidig har EU-Kommissionen oplyst, at EU-landenes planer for energieffektivitet har mangler. Det har også negative konsekvenser for klima- og energimålene. Det vurderer revisorerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter