PolicyWatch

Skiftedag i Bruxelles: Borgerlig transportprofil giver stafetten videre

Tre EU-parlamentarikere fra V og DF er blevet valgt ind i Folketinget. Partifæller står klar til at overtage deres poster i Bruxelles.

Søren Gade blev valgt ind i Folketinget og erstattes i Bruxelles af Bergur Løkke Rasmussen. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Venstre-politikeren Bergur Løkke Rasmussen, der er søn af Lars Løkke Rasmussen (M), har kurs mod EU-Parlamentet. Det bekræfter han over for Ritzau. Det skyldes, at partifællen Søren Gade er blevet valgt ind i Folketinget og derfor sender sin plads i EU-Parlamentet videre.

Søren Gade har indtil nu bl.a. været rapporteur på udarbejdelsen af EU-regulativet Refuel Aviation EU, der skal sikre en konkurrencedygtig, grøn omstilling af luftfarten i Europa.

Linea Søgaard-Lidell bliver ligesom Gade en del af Venstres folketingsgruppe og erstattes i EU-systemet af Kim Valentin, der var andensuppleant. Han sad indtil tirsdag i Folketinget, hvor han har været EU-ordfører og Europa-ordfører. Men han opnåede ikke genvalg i Københavns Omegns Storkreds.

”Jeg arbejdede hårdt for at komme i Folketinget igen, men det lykkedes ikke. Nu har jeg muligheden for at komme i Europa-Parlamentet. Det synes jeg, er spændende,” siger Kim Valentin til Ritzau.

”Linea sidder med finans og klima. Det er to områder, som jeg meget gerne vil arbejde med. Og vi er enige om mange ting, så det passer godt. Der er en god harmoni i det,” tilføjer han.

Vender tilbage til Europa-Parlamentet

Også i Dansk Folkepartis rækker er der udskiftning. Her tager Anders Vistisen over for partiets eneste mand i EU-Parlamentet, Peter Kofod, der er blevet valgt ind i Folketinget i Sydjyllands Storkreds. Det skriver Anders Vistisen på Facebook.

”Jeg kan helt sikkert ikke gøre det så godt som Peter. Men jeg har erfaring fra Bruxelles, så jeg kommer til at kunne indgå i arbejdet fra dag ét, hvilket vil være en stor hjælp for partiet,” skriver han.

Vistisen har tidligere repræsenteret DF i EU-Parlamentet. Han blev valgt i 2014, men mistede sin plads, da DF i 2019 gik fra at have fire til kun et enkelt mandat, som gik til Peter Kofod.

Vistisen forsøgte selv at komme i Folketinget, men fik ikke nok personlige stemmer til at tage DF’s mandat i Østjylland. Det gik i stedet til Randers-politikeren Nick Zimmermann.

Her er de 179 medlemmer af Folketinget

Mere fra PolicyWatch

Coloplast-formand advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Ejendomsbranche: Ny regering vil blive mødt med tre klare ønsker

I de igangværende regeringsforhandlinger forsøger branchetalerøret Ejendomdanmark især at spille ind på tre områder. Øverst står den udskældte lagerskat. Den vil ”smadre en hel branche”, siger adm. direktør Peter Stenholm, der foreslår en alternativ model. Også mindre byrdefulde generationsskifter kæmper han for.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier