PolicyWatch

Handelskrig kan gavne dansk eksport

Som et led i handelskrigen med USA lægger Kina op til at lette tolden over for andre lande – herunder Danmark – og det kan styrke dansk eksport til Kina.

Foto: Colourbox

Toldstriden mellem USA og Kina kan paradoksalt nok komme til at gavne dansk eksport til Kina, der er Danmarks sjette største eksportmarked.

Det skriver Børsen.

Som et led i handelskonflikten mellem verdens to største økonomier lægger Kinas premierminister Li Keqiang nemlig op til at lavere toldsatser på andre lande end USA – heriblandt Danmark – allerede fra næste måned.

"Intet tyder på, at EU, og dermed Danmark, ikke vil være omfattet af sænkelse af toldsatserne. Så uden på dette tidspunkt at vide, hvilke produkter der er omfattet, så er det positivt for danske virksomheder, hvis importtolden sænkes," siger Peter Thagesen, underdirektør i DI til Børsen.

Den danske eksport til Kina er stigende og udgør i øjeblikket en samlet eksportværdi på ca. 60 mia. kr. om året. Den største del af eksporten til Kina udgøres af svinekød, hvor Danmark er i konkurrence med amerikanske producenter. Det vides endnu ikke, hvordan den konkrete udformning af toldnedsættelsen kommer til at se ud.  

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier