PolicyWatch

Trump inviterer Demokraterne til samarbejde

USA's præsident, Donald Trump, siger, at han gerne samarbejder med demokraterne, som har sikret sig flertal i huset ved midtvejsvalget. Men advarer demokraterne mod at granske ham og regeringen.

Foto: Ritzau Scanpix/AP Polfoto/Evan Vucci

Præsident Donald Trump inviterer Demokraterne til at samarbejde om infrastruktur, handel og medicinpriser i den kommende kongres.

Trump anerkender, at Demokraternes leder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har fået udrettet meget ved at vinde flertallet i forsamlingen ved midtvejsvalget tirsdag.

På et pressemøde i Det Hvide Hus inviterer han hende og Demokraterne til at samarbejde i den nye kongres. Men han advarer samtidig Demokraterne mod at bruge de næste to år i Repræsentanternes Hus på høringer og efterforskning af ham og hans regering.

Jeg kunne fyre dem," siger han om Robert Mueller og de folk, der efterforsker, om hans valgkampagne ulovligt samarbejdede med Rusland i valgåret 2016. Men han siger, at han ikke lige nu har sådanne planer.

"Der var intet aftalt spil," konstaterer han i forhold til Rusland.

Demokraterne overtog ved valget republikanernes flertal i Repræsentanternes Hus, mens republikanerne udbyggede deres flertal i Senatet.

Trump siger, at han "trodsede historien", og han mener, at det var hans skyld, at republikanerne vandt flere pladser i Senatet ved midtvejsvalget.

Dette er den største gevinst i Senatet ved et midtvejsvalg siden præsident John F. Kennedy i 1962, konstaterer han.

Demokraterne både vinder og taber stort ved midtvejsvalget 

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier