PolicyWatch

Medie: Kina tilbyder at købe flere varer fra USA

Kina rækker hånden ud mod USA i handelsstrid og foreslår at bringe mere balance i handlen, skriver medie.

Foto: Andy Wong/AP

Kina har tilbudt USA at øge sin import fra landet i de kommende seks år. Det siger unavngivne kilder tæt på forhandlingerne til mediet Bloomberg News.

Ved at øge den årlige import fra USA vil Kina bringe balance i handlen mellem de to lande i 2024.

Sidste år havde Kina et handelsoverskud på 323 milliarder dollar.

Tilbuddet, der tidligere på måneden blev fremsat under forhandlinger om at løse den nuværende handelstvist mellem de to lande, blev mødt med skepsis af de amerikanske forhandlere.

Ifølge de unavngivne kilder vil USA have et bedre tilbud. Amerikanerne kræver, at der bliver rettet op på ubalancen i handlen mellem de to lande inden for de næste to år.

Det er ikke umiddelbart klart, hvordan det nye tilbud adskiller sig fra det, Kina kom med, da den amerikanske præsident, Donald Trump, mødtes med sin kinesiske kollega, Xi Jinping, i forbindelse med G20-topmødet.

Dengang tilbød kineserne at forpligte sig til at købe amerikanske varer for over 1,2 billioner dollar over en årrække, sagde finansminister Steven Mnuchin på det tidspunkt.

Fredagens nyhed om, at USA og Kina kan være ved at nærme sig hinanden, sendte det amerikanske aktiemarked i vejret.

USA og Kina er halvvejs igennem en form for våbenhvile i handelsstriden. Den skal vare 90 dage og blev indført 1. december.

Det betyder, at USA ikke som tidligere annonceret hæver sin toldsats fra 1. januar, men først fra 1. marts, ligesom der endnu ikke indføres straftold på de resterende varer.

Der har dog ikke været mange meldinger om, hvilke fremskridt der er sket i løbet af den halvanden måned, våbenhvilen har varet.

Kinas vicepremierminister Liu He ventes at besøge USA den 30. og 31. januar for at forhandle om en løsning på handelsstriden.

/ritzau/Reuters

Løkke vil øge eksport til Indien "meget, meget, meget, meget mere"

USA overvejer at rulle Kina-told tilbage

Handelssamtaler mellem USA og Kina rykker et niveau op 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier